Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 29 d’octubre del 2009

La lliçó de Mandela


Aquí teniu el primer tràiler (en anglès) d'Invictus, la pel·lícula que sobre Nelson Mandela acaba de rodar Clint Eastwood. La pel·lícula està basada en la novel.la "El factor humano" de John Carlin, que recomano de totes totes. En aquest llibre, Carlin, que va ser corresponsal d'un diari britànic a Sud-àfrica durant alguns anys, relata els esforços de Mandela perquè Sud-àfrica fos escollida país amfitrió de la Copa del Món de Rugby el 1995, durant el seu primer mandat com a president, després d'anys de ser exclosos de les competicions internacionals a causa de l'apartheid.

Al costat de Freeman donant vida al líder sud-africà, hi ha Matt Damon que interpreta la figura del capità dels Springboks, la Selecció de rugbi de Sud-àfrica, un home que va treballar colze a colze amb Mandela per acabar amb els prejudicis racials dins l'equip i també a la grada. 

La pel·lícula s'estrenarà als Estats Units al desembre i aquí l'any vienent. Mentre tant, llegiu el llibre. Es tot un tractat de com el factor humà -la intel·ligència emocional que se'n diu ara- poden capgirar una situació política abocada racionalment al fracàs.