Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 15 de gener del 2010

Confonen l'escut d'Espanya durant la Transició amb l'escut franquista

La ignorància és atrevida. L'Agència Catalana de Notícies, ACN, s'ha volgut marcar una exclusiva denunciant que l'exemplar de la Constitució Espanyola que s'exposa en el Parlament Europeu conté un escut franquista i pre-constitucional. La noticia, com sol passar per aquestes latituts, ha corregut com la pòlvora i ningú no ha comprovat si era certa, especialment els polítics d'esquerres -Oriol Junqueras (ERC), Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) y Maria Badia (PSC- que ja han demanat la retirada de l'exemplar.

En realitat es tracta d'una Carta Magna cedida pel Congrés dels Diputats el 1998 i situada en una vitrina d'una exposició permanent al Parlament Europeu a Brussel.les, que mostra l'escut oficial d'Espanya el 1978. Un escut que va estar en vigor des del 1977 fins el 1981, anys en que com tothom sap ja no existia el franquisme i la Constitució democràtica estava vigent. L'escut era un retoc de l'anterior i per això posteriorment es va canviar, però la semblança no excusa que legalment i política l'escut que hi ha a l'eurocambra sigui un escut consitucional.