Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 27 de juliol del 2010

El que sí s'escalfa és la boca dels profetes

Cap a finals del segle XXI, d'aquí a uns 60 anys aproximadament, les temperatures màximes a Espanya seran entre 3 i 6 graus superiors a les actuals. La profecia l'ha anunciada avui l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la presentació de les noves projeccions regionalitzades del canvi climàtic, que assenyalen també -com no!- una tendència a la reducció de les pluges. 

L'informe ha estat presentat per qui el paga -la secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera- i per qui el cobra -el president de l'Aemet, Ricardo García Herrera. No sé si pel canvi climàtic o per una arrebolada necessitat de justificar sou i ideologia que la boca de García Herrero s'ha escalfat de valent, fins el punt de visionar que Madrid "arribarà a finals de segle a les temperatures actuals de Sevilla i Sevilla a les temperatures predominants a la ciutat de Tucson [al desert d'Arizona], encara que això no és irremeiable si rebaixem les emissions de gasos contaminants de CO2".

Antón Uriarte ja tenia una resposta fa dos dies:

Con horror, los que llevamos metidos décadas estudiando los climas de la Tierra, sus diferencias, su evolución, asistimos a la incursión de una marabunta de oportunistas legisladores y economistas, en donde remplazan las particularidades climáticas de cada región de la Tierra por un abstracto e incongruente concepto de clima global, del que apenas lo único que tienen en cuenta es la concentración de CO2.