Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 9 de setembre de 2004

Zapatero anima la coalició a retirar totes les tropes de l'Iraq

Zapatero creu que si tots els països retiren les seves tropes la situació millorarà a l'Iraq. El president espanyol ha fet aquest suggeriment durant la seva visita oficial a Tuníssia.
"Pel que fa a tots els països que hi ha allà, si hi hagués més decisions en la línia del govern espanyol, s'obriria una expectativa més favorable"
A quin món viu aquest home?

Demà aniré al metge.

Addenda: Com és possible que un president de govern pugui dir això en un moment en que el terrorisme islamista amenaça d'executar dues cooperants italians si Roma no retira les seves tropes de l'Iraq?
Com és possible que Zapatero digui això quan el seu govern va firmar el 8 de juny d'aquest any la resolució 1546 del Consell de Seguretat de l'ONU demanant que les tropes de la coalició continuin a l'Iraq?

Si no té memòria, o en Moratinos l'enganya, que llegeixi això:

10. Decide que la fuerza multinacional estará autorizada a tomar todas las medidas que sean necesarias para contribuir al mantenimiento de la seguridad y la estabilidad en el Iraq, de conformidad con las cartas que figuran como anexo de esta resolución y en las que se consigna, entre otras cosas, la solicitud del Iraq de que se mantenga la presencia de la fuerza multinacional y se describen las tareas de esta fuerza, en particular para la prevención y disuasión del terrorismo, de modo que, entre otras cosas, las Naciones Unidas puedan cumplir su función de ayudar al pueblo iraquí, enunciada en el párrafo 7 supra, y que el pueblo iraquí pueda ejecutar libremente y sin intimidaciones el calendario y el programa del proceso político y beneficiarse de las actividades de reconstrucción y rehabilitación;