Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 25 de novembre del 2004

La "resistència" iraquiana trova aixopluc a la Unió Europea

Endevineu a on ha trobat refugi la mal anomenada "resistència" iraquiana?. Doncs, a París. Qui ho diria, oi?. Segons una investigació publicada pel MEMRI , el "Consell Nacional per a la Resistència Iraquiana", la columna vertebral del mateix és el partit Baath de Saddam Hussein, disposa d'una infraestructura propagandística a la capital francesa i un altra a Brussel.les, capital de Bèlgica i de la UE.
La resurrección del partido Ba'th sobre suelo francés fue reforzada aún más por la propuesta francesa de que representantes de "la resistance" deberían participar en cualquier conferencia futura que se convoque para debatir el futuro de Irak. Esta posición fue claramente especificada por Michel Barnier, el Ministro de Exteriores francés, en una entrevista en la cadena francesa de televisión " France Inter." En la entrevista, Barnier hace un llamamiento al progreso político en Irak que incluya "a algunos grupos y personas que han optado hoy por el camino de la resistencia mediante el uso de armas".