Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 7 de febrer del 2005

Bush anuncia una reforma "socialista" del sistema de pensions

Tot i ser considerat per molts el paradigma del "capitalisme salvatge", Bush no s'ha atrevit a substituir el sistema de repartiment per un sistema de capitalització de les pensions als Estats Units. El president americà ha anunciat en el seu discurs de l'estat de la Unió una privatització parcial i voluntària del sistema amb la finalitat d'evitar-ne la fallida.

Xavier Sala-i-Martín explica per què la proposta de Bush és un error:
En resumen: la privatización parcial de la seguridad social no es la panacea que salve al sistema de pensiones de la quiebra y Bush debería dejar de vender su propuesta como tal. El presidente debería defender la privatización argumentando que son los ciudadanos, y no los burócratas, los que deben decidir cómo se invierte el fruto de su propio trabajo. Dicho de otro modo, Bush debería aplicar a su política doméstica el discurso que utiliza para la política exterior: el mundo funciona mejor cuando a los ciudadanos se les deja elegir. Es decir, cuando se desencadena el gran poder de la libertad
L'article sencer aquí.