Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 18 de febrer del 2005

Nou jerro d'aigua freda pels militants del "canvi climàtic"

Com més estudis seriosos es fan més es dilueix la convicció que la causa dels episòdics canvis en el clima sigui exclusivament o fonamentalment humana. El 10 de febrer, la revista Nature publicava les conclusions d'un estudi sobre l'evolució del clima a l'hemisferi nord en els últims 2.000 anys, elaborat en paral·lel per científics russos i per la Universitat d'Stockholm. Aquest estudi conclou que els predicadors científics, polítics i mediàtics de la lletania que acusa el model econòmic capitalista de ser el responsable del canvi climàtic, real o imaginari, han errat a l'ignorar o menystenir, per fe ideològica, les causes naturals que el provoquen.

This means that it is difficult to distinguish the human influence on climate from natural variability, even though the past 15 warm years are best explained if one includes human influence in the simulations. The new study underscores the importance of including natural climate variability in future scenarios. It is not only the humans that can cause appreciable climate changes - nature does it all the time by itself.
Trobareu un resum de l'estudi aquí.