Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 10 de març del 2005

Bush no pot derrocar Saddam, però Putin pot assassinar Masjàdov

Els que més sorollosament s’oposaven a la intervenció militar dels Estats Units a l’Iraq per derrocar Saddam Hussein, els senyors Chirac o Schroeder, no han obert la boca en els últims anys per impedir el genocidi que Rússia està perpretant a Txetxènia. Ni tan sols s’han atrevit a denunciar l’assassinat del seu president legítim, Aslan Masjàdov, pels bàrbars que comanden i integren les restes de l’exèrcit roig. Tampoc hem vist cap manifestació pels carrers d’Europa o dels Estats Units amb fotografies de Putin amb el bigotet de Hitler o amb pancartes demanant prou “sang per petroli”.

Només André Glusksmann, una vegada més en solitari, es capaç d'assenyalar-nos amb el dit i recordar-nos als europeus que som uns pocavergonyes.
Aslán Masjádov, presidente de Chechenia elegido bajo control internacional, ha muerto. Asesinado. El plan de las autoridades rusas ha tenido éxito: ahora están solas frente a Shamil Basáyev, líder extremista adiestrado por ellas y muchas veces protegido por ellas, de Budienovsk a Daguestán. El señor Putin, el agente soviético que pasa sus vacaciones en compañía de los señores Schröder y Berlusconi, se encuentra frente a sí mismo, frente a un terrorista que aún no tiene su temple, pero que sí tiene ya su crueldad. La masacre va a poder continuar y los atentados podrán reiniciarse. Aslán Masjádov acababa de decretar un alto el fuego unilateral y proclamar que representaba los valores de Occidente y no los del islamismo radical. Este alto el fuego de un mes había sido respetado por el conjunto de los boeviki [combatientes chechenos]. Masjádov había demostrado su fuerza. Era el momento de matarle. Para impedir que el espíritu de las revoluciones permanentes, que nuestro amigo el zar borrece, alcanzase el Cáucaso norte.
La resta de l'article, aquí.