Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 18 de juny del 2005

Chirac aconsegueix fer creure que la culpa és de Blair

Els partidaris d'una Europa liberal continuen atrapats en el somni que el "no" francès comportarà la fi d'una UE intervencionista. Es per això que interpreten el fracàs de la cimera de Brussel·les com una confirmació de les seves il·lusions: l'actual model europeu està ferit de mort. Certament, aquesta és la crisi més important de la història de la comunitat europea i també és cert que moltes coses hauran de canviar. És a dir, hauran de canviar totes aquelles coses que calgui perquè assegurar que res no canviï. Al final, potser la UE no quedarà intacta, però mentre la correlació de forces continui sent majoritàriament intervencionista i federalista en els països membres, el model no experimentarà canvis substancials.
Només cal observar com Chirac va aconseguir convertir la crisi constitucional en una crisi pressupostària i carregar-li el mort a Tony Blair. Una maniobra recollida i amplificada per una gran majoria de mitjans de comunicació europeus. El missatge és clar: el culpable de la crisi d'Europa és el model liberal anglosaxó; reforcem, doncs, el model intervencionista davant la por que ens fa el futur.