Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 14 de juny de 2005

La fatalitat i no la conspiració

Primera cita:
"al principi vaig sentir ràbia quan es va confirmar que havien estat les tropes nord-americanes, però un temps després vaig tornar al lloc i vaig pensar que va ser fruit de la fatalitat, ja que es va produir el pitjor dia de la guerra, quan queien bombes de tots els costats i seria un error pensar en una conspiració". (Es refereix a la mort del periodista espanyol José Couso i un periodista de Reuters a l'Hotel Palestina de Bagdad)
Segona cita:
"seria una negligència moral encara més gran, una vegada que s'ha obert la capsa de Pandora, i amb una guerra civil ja en marxa, si les tropes s'anessin avui, demà les carnisseries humanes es multiplicarien per deu". (Es refereix a la petició de retirada de les tropes nord-americanes de l'Iraq)

Tot això no ho diu un periodista de dretes, neocon i militarista, sinó John Lee Anderson, col·laborador del setmanari de la intel·lectualit d'esquerres nord-americana "The New Yorker".