Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 26 de juliol del 2005

Al-Zarqawi, de derrota en derrota a la victòria final

La secció iraquiana d'Al-Qaeda, que encapçala el superman Al-Zarqawi, està rebotada perquè ja ni els sunnites els fan punyetero cas. Més de 300 personalitats d'aquesta minoria, compresos alguns salafistes, han fet una crida a la seva comunitat perquè participi massivament a les eleccions legislatives de desembre i eviti així l'error que van cometre al boicotejar les eleccions del gener passat. Des de fa meseos, 17 sunnites participen ja en la comissió que està redactant el projecte de nova Constitució per a l'Iraq. Una participació que no ha agradat gaire als "resistents" i per això la setmana passada van assassinar dos delegats sunnites, en un intent d'espantar-los i aconseguir que abandonéssin la comissió. Després de sis dies negociant mesures de seguretat complementàries, els delegats sunnites s'han reincorporat avui a les tasques parlamentàries. Per tot plegat, Al-Qaeda s'ha vist en la necessitat d'augmentar l'amenaça. Des d'una pàgina a internet ha declarat anatema la Constitució i les properes eleccions.

"La redacció de la Constitució és la pitjor de les iniciatives contra l'Islam" i participar-hi constitueix "una apostasia evident i un politeisme manifest". "Dir que les eleccions son la millor solució per salvar els sunnites de la crisi actual és una mentida sense cap fonament" (...) "Per sortir de la crisi, cal tenir esperança en el combat al servei de Déu (...) oposar-se a tots els tirants i destruir els símbols dels impíus com l'Assamblea nacional, les comissions parlamentàries o els col·legis electorals". Per això, inviten "els sunnites de la Mesopotàmia a brandir els seus sabres esmolats per combatre els apòstates entre els creuats i els seus agents Rafidha (xiïtes)». «L'única manera d'extirpar les arrels de la sedició és lluitar al servei de Déu i no trepitjar el parlament o votar els apòstates que prohibeixen allò que Déu recomana".
Aquests també van de derrota en derrota a la victòria final.