Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 15 de juliol del 2005

Decau la popularitat de Bin Laden i augmenta el suport a la democràcia entre els musulmans de tot el món


En un any, la popularitat del moviment islamista radical i el suport als atemptats suïcides arreu del món, inclòs l’Iraq, ha baixat sensiblement en el món musulmà. Paral•lelament, l’atracció pels valors democràtics ha augmentat significativament. Aquestes són les conclusions d’una enquesta feta pel sistema d'entrevista personal, entre el mes d’abril i meitats de juny (abans dels atemptats de Londres), pel “Pew Global Attitudes Project” -una organització no partidista i sense ànim de lucre- entre 6.200 persones de 6 països de majoria musulmana i 10.800 persones més -aquestes per via telefònica- de països occidentals o occidentalitzats.

Mentre el suport a la democràcia creix, la confiança amb Bin Laden i l'acceptació dels atemptats suïcides cau considerablement. L’única excepció en aquesta tendència són els atemptats a l’Iraq. Mentre que la meitat dels enquestats del Líban, Jordània i el Marroc els consideren encara justificables, la majoria dels turcs, paquistanesos i indonesis opinen el contrari. Tot i això, el suport als atemptats a l’Iraq ha caigut d’un 20% en un any.