Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 12 de juliol de 2005

L'assassí de Theo van Gogh parla clar: "he actuat purament en nom de la meva religió"


És una llàstima que el judici que se celebra a Amsterdam per l'assassinat del documentalista holandès Theo van Gogh tingui tan poca cobertura mediàtica al nostre país perquè està resultant molt instructiu per entendre les motivacions dels islamistes. L'acusat del crim, Mohammed Bouyeri, un holandès de 27 anys, de pares marroquins, nescut i educat a Amsterdam, en una de les seves rares intervencions ha dit avui en el judici:
"Assumeixo plenament les meves responsabilitats. He actuat purament en nom de la meva religió" (...) "Us puc assegurar que si un dia surto en llibertat, tornaria a fer el mateix, exactament el mateix".
Adreçant-se a la mare de Theo van Gogh, li ha dit:
"Sou l'única persona davant la qual sento alguna obligació (...) però no sento la seva pena, el seu dolor; no tinc cap simpatia per vostè perquè penso que és una infidel". (...) "He actuat per convicció, no perquè odiés el vostre fill" (...) "Hauria fet el mateix amb el meu pare si hagués ofès al Profeta"
ADDENDA.- Escolteu algunes de les paraules de Bouyeri clicant aquí.