Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 3 d’agost del 2005

Un promotor de màrtirs presideix l'Iran

Mahmud AhmadinejadEl nou president de l’Iran, Mahmud Ahmadinejad, en el seu primer discurs oficial ha demanat "l'eliminació de les armes de destrucció massiva al món" perquè "amenacen la humanitat". Curiosa demanda en un moment en que el seu país acaba d'anunciar la represa de les activitats nuclears i curiosa també perquè, fa pocs dies, Ahmadinejad va lloar personalment les operacions de martiri, és a dir, dels atemptats terroristes que, com els de Nova York, Madrid o Londres, estan sent de moment les armes de destrucció massiva realment existents.
En un discurs retransmès per la televisió iraniana el 25 juliol passat, Ahmadinejad va dir:
“L’art assoleix la perfecció quan retrata la millor vida i la millor mort. Després de tot, l’art et diu com has de viure. Aquesta és l’essència de l’art. Existeix un art que sigui més bell, més diví i més etern que l’art del martiri? Una nació amb martiri no coneix la captivitat. Aquells que desitgen minar aquest principi i soscaven els fonaments de la nostra independència i seguretat nacional, soscaven el fonament de la nostra eternitat” (...) “El missatge de la revolució islàmica es global i no està limitat a un lloc o temps específic. És un missatge humà, i aquest avançarà.” (...) “No en tingueu cap dubte... Què ens llega Alà? Què conquerirà l’Islam? Conquerirà tots els cims de les muntanyes del món”.
Vegeu el vídeo de la seva intervenció, clicant aquí.
Llegiu les paruales d’Ahmadineja i altres sobre el martiri, clicant aquí.
(Vía MEMRI)