Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 17 de setembre del 2005

El vot o la vida

Ella hauria enviat soldatsRolf Schwanitz, ministre en el govern de Schröder, ha fet campanya electoral amb un cartell que diu:

"Ella hauria enviat soldats".

Es refereix, òbviament, a Angela Merkel, la candidata de la CDU.

Res de nou.

Es tracta de la versió mediàtica de la vella estratègia del delinqüent, que exigia la borsa o la vida, adaptada a la política, que reclama el vot o la vida.

Una estratègia que, per barroera, pot ser contraproduent, segons l'opinió de Ludovic Monnerat.


La propagande de guerre, qui au siècle dernier va des exactions allemandes supposées en Belgique, durant la Première guerre mondiale, à la nazification de l'OTAN durant la guerre du Kosovo, repose ainsi fréquemment sur la diabolisation du camp ennemi et sur l'angélisation du propre camp. Le rôle des valeurs morales est donc central. Maintenant, il n'est guère certain que l'affiche du SPD soit efficace ; il se peut même qu'elle soit contre-productive, si le public a l'impression d'être manipulé et réagit de façon inverse à l'effet attendu. Elle ne fait en tout cas guère honneur à ceux qui l'ont conçue.