Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 19 de desembre de 2005

El racisme del Katrina
Se'n recorden del Katrina? D'aquell huracà que, segons els objectius de moltes càmares, va demostrar el racisme de la societat americana ja que la majoria de víctimes eren els negres pobres i no els rics blancs, com si tots els blancs ho fóssin? Se'n recorden? Doncs, bé, les xifres publicades per les autoritats sanitàries de Lousiana capgiren aquesta versió manipuladora i falsa donada per la majoria dels mitjans de comunicació.

Segons les estadístiques oficials el 50% dels morts per l'huracà són negres i el 47% blancs. Si tenim en compte que Nova Orléans té un 67% de població negra i un 26% de població blanca, la conclusió és òbvia: en relació al seu pes demogràfic hi va haver més morts blancs que negres.

Hi haurà alguna una rectificació, autocrítica o assumpció de responsabilitats per aquest "error" informatiu?

ADDENDA.- Pajamas Media també parla del tema.

ADDENDA 2.- KATRINA, UN HURACÀ D'ANTIAMERICANISME. No us perdeu aquest complet, detallat i excel·lent treball sobre el tema, publicat per alexandreleupin.com