Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 6 de febrer del 2006

Serà que no?

Khatamí, Erdogan i Zapatero









El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el primer ministre turc, Recep Tayip Erdogán, publicaven ahir a l'International Herald Tribune un article conjunt que titulen A call for respect and calm en el que afirmen que la publicació de les caricatures ha de ser rebutjada des del punt de vista moral i polític. Això si, l'afirmació està precedida d'una declaració de respecte per la llibertat d'expressió.
Freedom of expression is one of the cornerstones of our democratic systems and we shall never relinquish it. But there are no rights without responsibility and respect for different sensibilities. The publication of these caricatures may be perfectly legal, but it is not indifferent and thus ought to be rejected from a moral and political standpoint.
Zapatero ha aprofitat la crisi de les caricatures per vendre la seva Aliança de Civilitzacions sense importar-li massa deixar el poble i el govern de Dinamarca a l'estacada. Abans de buscar civilitzacions amb les que aliar-se, Zapatero faria bé de tancar files primer amb l'única civilització amb la que se suposa comparteix les idees i els valors democràtics fonamentals. O serà que no?




















Via Chroniques de l'Extrême-Centre