Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 8 d’abril del 2006

L'atac a la mesquita de Buratha tenia per objectiu avortar la formació del nou govern iraquià

La internacional mediàtica torna a explicar l’últim atemptat contra la mesquita de Buratha a Bagadad com un episodi més d’una guerra civil que ja ha començat. La realitat és que no hi ha cap guerra civil, però efectivament hi ha algú que la vol provocar. Però aquest algú no és ni la gran majoria de la població iraquiana, ni les forces d’ocupació, sinó els grups armats de l’antic règim i d’Al Qaeda amb el suport del tarat mental d’al Sdar i la complicitat de Síria i l’Iran.

Com explica clarament Omar d’Iraq the Model, l’objectiu de l’atac no era tant el símbol de la mesquita xiïta com el seu predicador, un líder del partit del majoritari SCIRI que s’ha pronunciat perquè el primer ministre, també xiïta, al Jaffari no segueixi en el càrrec. Els contrarevolucionaris iraquians tenen pànic a la formació del govern democràtic que ha de tancar el període de transició perquè saben que a partir d’aleshores més que mai tenen la batalla perduda.

En aquest moment crític, davant els intents d'evitar l’estabilització democràtica, l’Iraq necessita el suport de la comunitat internacional. Un suport que l'autista internacional mediàtica li nega en la seva obsessió per derrotar, no la intolerància islamista o la gestapo baazista, sinó Bush i l’administració americana que són precissament els que han alliberat l’Iraq de la dictadura genocida de Saddam Hussein i ha donat als seus ciutadans la possibilitat de construir un règim millor.

A closer look at the targeted mosque makes me think that the ramifications of this massacre can possibly be much worse than the immediate death and pain this terror attack brought, the Buratha mosque is not an ordinary mosque, it has a special religious value for Shia Iraqis as it's thought to be one of the places where Imam Ali stayed and prayed. But that's not the most important thing because this mosque is of considerable political significance, the preacher in this mosque is Jalal Addin al-Sagheer, a cleric from the SCIRI who was the first SCIRI member to publicly urge Ibrahim al-Jafari to withdraw his nomination for office. This mosque is one of the headquarters of the SCIRI and its clerical wing in Baghdad, even that Abdul Aziz al-Hakeem's son Ammar al-Hakkem preaches occasionally in this mosque when sheikh Jalal is not available.