Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 19 de maig de 2006

Mao a subhasta

El primer retrat de Mao que es va penjar a la porta de Tiananmen l'any 1950 serà subhastat, el mes que ve, amb un preu de sortida de 150.000 dòlars. La substa es farà el 3 de juny, coincidint amb el 17è aniversari de la repressió del moviment democràtic a la plaça de Tiananmen sota la mirada impassible d'aquest retrat del Gran Timoner.
(Financial Times): Early portraits of Mao portrayed him in military uniform. But shortly after the foundation of the People’s Republic of China, Zhang Zhenshi was selected from a group of 30 candidates to paint Mao in one of his trademark suits, an image upon which many subsequent portraits were based.

Mr Zhang also painted portraits of Marx, Lenin and Stalin, as well as other Chinese leaders, such as former premier Zhou Enlai. Many of his works disappeared after the start of the Cultural Revolution in 1966.