Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 19 de setembre de 2006

No hi ha pressa quan els crims no els cometen els jueus o els americans

De tota manera, millor tard que mai. Quatre anys després de les massacres comesses pels cascos blaus francesos a Costa d'Ivory, Amnistia Internacional demana una investigació.
Amnesty International demande la mise en place d'une commission d'enquête internationale pour "tirer les leçons" des événements qui ont conduit les forces françaises et celles de l'ONU en Côte d'Ivoire à ouvrir le feu et tuer des manifestants en novembre 2004 et janvier 2006. Cet appel est contenu dans un rapport publié mardi 19 septembre, soit quatre ans jour pour jour après la sanglante tentative de coup d'Etat du 19 septembre 2002 contre le régime du président Laurent Gbagbo qui avait conduit à la partition du pays.

L'organisation internationale n'a pu établir le bilan exact des victimes des affrontements entre les soldats français de la force Licorne (4 000 hommes), agissant sous mandat onusien, et des manifestants pro-Gbagbo en novembre 2004 à Abidjan, "qui ont fait des dizaines de morts et de blessés". Amnesty reprend ses conclusions d'octobre 2005, où elle dénonçait "un usage excessif de la force" par les soldats français, réfuté par le ministère de la défense français.

El retard d'AI potser ser degut a falta de personal, ja que tenen tota la gent ocupada investigant les maldats comeses per Israel o els Estats Units que, com se sap, són moltes i més dignes de publicitat que les que fan els altres, com per exemple França.