Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 16 d’octubre del 2006

Dos premis Nobel encertats

Enguany, els premis Nobel de Literatura i de la Pau han estat plenament encertats a l’atorgar-se a dos musulmans demòcrates i enemics de l’islamisme. La glosa és de Guy Sorman:
À l'heure où les islamistes tentent d'imposer leur vision de l'islam, il est juste de distinguer Orhan Pamuk , romancier au grand souffle mais aussi démocrate engagé en Turquie . Mohamed Yunus au Bangladesh , estime lui, que les islamsites ne progressent qu'en raison de la misère et du patriarcat ; il combat l'un et l'autre en accordant des micro crédits aux femmes du Bangladesh ainsi métamorphosées en entrepreneurs aux pieds nus. Pamuk et Yunus s'inscrivent dans la longue tradition de l'islam des lumières , fondée en grande partie par Rifaa el Tahtawi , sheik égyptien formé à Paris dans les années 1830 , à l'origine d'une Renaissance arabe . Le Nobel aux enfants de Rifaa , une belle réponse au désir de mort des islamistes.