Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 20 d’octubre del 2006

La cara (escamotejada) de la moneda iraquiana

A mesura que s'acosten les eleccions del 7 de novembre als Estats Units la batalla de l'Iraq torna a resurgir amb força a les pantalles de televisió. Els terroristes islamistes i els saddamistes amb la inestimable col·laboració de la internacional mediàtica posen tota la carn a la graella perquè els republicans perdin la majoria. És la seva opció. El problema és que per aconseguir aquest objectiu es falsifiqui o s'escamotegi la informació. La internacional mediàtica recull i magnifica aquests dies qualsvol fet violent que passi a l'Iraq, de la mateixa manera que minimitza o ignora aquells fets que podrien donar una visió diferent de la situació al conjunt del país.

Ve't aquí dos exemples inequívocs que han tingut lloc en els últims dos mesos i que han estat pràcticament ignorats per la internacional mediàtica: les concentracions tant a Najaf com a Kerbala d'uns 5 milions de peregrins sense cap incident violent.

Habitualment, aquestes concentracions eren l'objectiu principal dels terroristes islàmics o de les milícies confessionals. Però aquesta vegada no han sembrat el terror i la violència perquè el govern iraquià ha estat en condicions de garantir la seguretat tant de sunnites com de xiïites en les seves dues celebracions sagrades: els primers, a la capella de l'imam Ali a Najaf el cap de setmana passat, i els segons, a la de l'imam Hussein a Kerbala el mes de setembre.

Més informació, aquí.