Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 d’octubre del 2006

La concepció totalitària de la democràcia

Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya volen revocar el Defensor del Poble perquè s’ha atrevit a recórrer per inconstitucional el nou Estatut de Catalunya, qüestionant així la capacitat i les bones intencions dels seus arquitectes polítics. Per la mateixa raó, he de suposar que ara demanaran la destitució del fiscal general de l’Estat per haver-se atrevit a qüestionar la capacitat i les bones intencions polítiques del PP respecte el “procés de pau”, amb l’agreujant que Conde Pumpido ha arribat a l’extrem d’insinuar que els populars tenen ganes que ETA torni a matar.

L'intent de revocar Enrique Múgica és un exemple paradigmàtic de com entén aquesta gent la independència de les institucions de l’estat i la separació de poders. La seva concepció totalitària de la democràcia els porta a considerar que, en última instància, tot està sotmès al poder de la majoria de torn, ignorant que l’essència de la democràcia liberal, que és el marc en el que actuen, es fonamenta exactament en el principi contrari: en la limitació de qualsevol poder, ja sigui del rei, del general o de la pura i simple majoria.