Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 27 de desembre del 2006

Programa liberal

Le Mont de Sisyphe, el blog d'un jurista suís liberal-conservador, publica el que seria un programa liberal per a Suïssa. Dels seus 27 punts, alguns podrien servir perfectament per a casa nostra. En destacaré uns quants:

1.- Creació d'una comissió per suprimir totes les lleis inútils. Dotar totes les noves lleis d'una sunset-clause que les limiti temporalment. En el cas de no ser ratificades en un temps prudencial quedarien abrogades automàticament.

2.- Introducció d'un sistema fiscal simplificat i concurrent. Tipus únic d'IVA, gravar més el consum i menys la renda i gravar només la creació de nova riquessa. Introduir una "flat rate tax" proporcional només per a les rendes més baixes i fixar el tipus impositiu màxim en aquell que pagui la majoria.

3.- Suprimir totes les subvencions als particulars i compensar-ho per un únic crèdit fiscal.

4.-Legalitzar totes les drogues, si és possible de manera conjunta amb la resta de països del món.

5.- Liberalitzar la tinença d'armes, amb un exàmen similar al de conduir.

6.- Declarar la subdivisió en zones dels DVD crim contra la humanitat.

7.- Lliurar al poble iraquià els dipòsits bancaris de Kofi Annan i el seu fill Kojo domiciliats a Suïssa.