Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 30 de gener del 2007

A Obama li agrada el carbó

El senador per Illinois, Barack Obama, té moltes possibilitats d’esdevenir el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units. Les últimes setmanes li està menjant terreny a l’altra gran candidata, la senadora per Nova York, Hillary Clinton. En última instància, però, tot dependrà de si electors del seu partit prefereixen un negre o una dona per ocupar la Casa Blanca. En el cas que Obama aconsegueixi el que no ha aconseguit cap ciutadanà nord-americà de la seva raça, és bo de saber que podriem tenir a la presidència dels Estats Units un membre de “lobby” del carbó. A Obama li agrada el carbó, no tant pel color (black is beautiful), sinó com a font d’energia (vade retro Satanàs!).

Ho explica en el seu blog el meteoròleg basc, Antón Uriarte.



el senador Obama, presentó el pasado día 4 de Enero, junto al senador republicano Jim Bunning de Kentucky (otro estado carbonífero), un proyecto al Senado para que se apoye la industria de transformación del carbón en gasolina (o carbón líquido). La "Coal-To-Liquid Fuel Promotion Act of 2007" pretende imitar lo que hacen los sudafricanos desde hace años, en donde, como ya expliqué en otro post, el 30% de la gasolina normal ha sido sustiuída por carbón líquido. Lo "malo" del asunto es que hoy por hoy, si no se recoge el CO2 producido en el proceso de fabricación, las emisiones aumentan (lo cual produce, como saben ustedes, Urticaria Global).