Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 16 de març del 2007

Purificació

La correcció mediàtica qualifica de "caça de bruixes" la llei polonesa de la purificació. Una llei que obliga a desenes de milers de persones, especialment professors, periodistes i funcionaris, a confessar si van col·laborar en la repressió del règim comunista. Les seves confesions s'entregaran a l'Institut de la Memòria que les cotejarà amb els fons documents de l'Estat. Si han mentit, se'ls inhabilitarà per ocupar càrrecs públics, però si han dit la veritat, per més espantosa que sigui, seran perdonats. És a dir, que Polònia està fent una cosa semblant a la que va fer Sudàfrica amb la Comissió de la Veritat i la Reconciliació i que molts voldrien fer aquí també.

Es pot estar d'acord o no amb la necessitat d'aquestes lleis, però el que resulta realment escandalós és que quan la recerca de justícia o de memòria es fa en relació al comunisme és una revenja o una "caça de bruixes" i quan es fa en sentit contrari és sempre un acte de necessària reparació.