Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 16 d’abril del 2007

Maria de la Pau Janer, candidata del PP

Mai no he aconseguit saber si l’àmpli ressò i llarga ressaca que sempre tenen els nostres “escàndols” domèstics és una conseqüència de que som un país petit o si, pel contrari, som petits perquè tenim aquesta excessiva propensió col•lectiva al masoquisme tribal. En aquest país nostre de cada dia, qualsevol cosa és poc menys que una traició a la pàtria, com ho va ser en el seu dia que en Serrat decidís cantar també en castellà. Ara, molts “escàndols” després, el motiu d’ires i llàgrimes és que l’escriptora Maria de la Pau Janer ha decidit anar com a candidata independent a les llistes autonòmiques del PP a Mallorca.

No sé els motius personals que han portat aquesta noia a prendre aquesta decissió. Però m'és igual si ho ha fet per oportunisme, possibilisme o convicció. El que m'interessa destacar és que ho ha fet sabent que li costarà car. És a dir, que a les raons o als desitjos ha tingut de posar-hi valentia i voluntat de normalitat. Valentia, perquè cal tenir-ne molta quan saps que qualsevol que s’acosta al PP queda automàticament estigmatizat pels segles del segles, amèn. I voluntat de normalitat, per reivindicar la llibertat d'opció front a l’anormalitat política que pretén convertir el PP en el pària de la democràtica espanyola, catalana o almogàvar.

Bé per la Maria de la Pau.