Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 23 de maig de 2007

Els nostres GuantànamosUn detingut mort per pressumpte imprudència professional; un ús irreglamentari de “punxons” contra manifestants i pallisses i maltractaments a detinguts en algunes comissaries dels Mossos d’Esquadra. Aquesta allau de denúncies per a un cos que acaba d’estrenar-se és francament preocupant. Però és més preocupant encara que no s’hagin demanat formalment responsabilitats polítiques per aquests fets. Ningú, ni partits, ni entitats, ni mitjans de comunicació, han fet el que haurien d'haver fet en una societat realment democràtica: demanar la dimissió del conseller del ram. Una dimissió no per haver acceptat aquestes pràctiques -que suposem que no és el cas, ja que sinó a més de la dimisisó s'hauria de demanar el seu processament- sinó per dignitat política i democràtica. Aquesta dignitat que l'esquerra creu tenir en exclusiva i que tant reclama quan és la dreta la que governa. Però, no. Aquí ningú obre la boca alhora de passar de la denúncia contra els policies a la denúncia contra els polítics. S’imaginen, però, que és el que estaria passant si el responsable dels Mossos fós del PP o, fins i tot, de CiU? Guantànamo es quedaria curt.

(Les imatges de YouTube corresponen a un vídeo de la càmara de seguretat d'una comissaria dels Mossos d'Esquadra al barri barceloní de Les Corts en les que s'apallisa a un detingut)