Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 21 de maig de 2007

Sorpreses demogràfiques

Jean-Pierre Chevallier, recollint les dades d'un estudi de l'INED, senyala l'evolució controposada del creixement demogàfic a l'Àsia de l'Est i a l'Àsia del Sudoest (majoritàriament musulmana). Mentre que la primera es multiplica fins a superar la meitat de la població mundial (55% el 2000), la musulmana perd un 4% tant al segle XIX com al XX. Per què?

L’Islam a des effets ravageurs sur la population : la population des pays musulmans a chuté à moins de 10 % de la population mondiale à partir du moment où l’Islam a été créé. Des pays comme l’Irak et l’Iran qui sont le berceau de l’humanité sont devenus pauvres à cause de cette religion. En effet, l’Islam répand une idéologie de guerre qui appauvrit les hommes. Les dirigeants musulmans accaparent les richesses créées. Sans investissement productif, l’économie ne peut pas décoller. Ces pays riches sont devenus pauvres. Des dizaines de millions de Musulmans ont émigré vers les pays occidentaux (surtout en Europe) pour vivre dans des conditions normales.