Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 27 de juny de 2007

Iran, la revolta de la gasolina

La violència i les protestes a l’Iran contra la instauració del racionament de gasolina i la disminució de la seva subvenció –el règim teocràtic suma a la seva incompetència econòmica la necessitat de quantitats ingents de diners pel seu projecte nuclear- és una prova de l’èxit de la política nord-americana d’estrangulament econòmic del règim iranià, de “l'approche indirecte” definida per Ludovic Monnerat.

ADDENDA 1.- Milers d'iranians han calat foc a diverses gasolineres de Teheran. Algunes fonts parlen de 15 gasolineres incendiades, xifra que altres augmenten fins a 50. Els aldarulls se centren a la capital del país, però sembla que s'han estès a altres ciutats. Fotografies i vídeos de la revolta, aquí.