Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 4 de juliol del 2007

Avortaments estadísticament correctes

Margarita Delgado i Laura Barrios acaben de publicar el llibre Determinantes sociales de la interrupción del embarazo en España que conclou que les dones que treballen avorten gairebé el doble que les que són mestresses de casa. És a dir, que les dones treballadores es veuen més forçades a l’avortament que les desocupades per poder mantenir el seu lloc de treball. Què dolent que és el capitalisme!.

Llàstima, però, que de les dades del seu mateix estudi se’n pugui extreure una altra conclusió molt més contundent estadísticament: que les probabilitats que avortin les dones que viuen en parella de fet triplica i fins i tots quadriplica les d’una dona casada. Què dolents que són els invents convivencials progressistes!

No cal dir que aquesta última conclusió no interessava a les autores de l’estudi perquè, obviament, no era políticament correcte.

Totes les dades, detallades i enraonades, les trobareu aquí.