Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 12 de setembre del 2007

Creix a Europa el nombre de conversos a l’islam

Segons Le Monde, a tots els països europeus augmenten les conversions a l’islam. Tot i que no hi ha dades fiables, el diari francès apunta que les conversions afecten sobre tot a persones europees sense religió i d’orígens judeo-cristians. Per països, estima que unes 3.ooo persones es fan musulmanes cada any a França, comptabilitzant un total d’entre 40.000 i 70.000 conversos. Xifra que superaria Alemanya amb un màxim de 100.000 conversos, mentre que a Bèlgica n’hi hauria entre 6.000 i 25.000 i a Espanya entre 5.000 i 20.000. D’aquestes conversions, una minoria creixent ho faria a l’silamisme radical.


Parallèlement, dans tous les pays, une minorité croissante embrasse un islam radical. Ces nouveaux convertis se tournent en particulier vers le courant salafiste, qui prône une pratique rigoriste et dont les fidèles se posent volontiers en rupture avec les sociétés occidentales.

C'est dans ces mouvances que se retrouvent la plupart du temps les "djihadistes", ces convertis engagés dans un islamisme politique et combattant. Le procès d'un réseau islamiste, composé notamment de convertis belges et impliqué dans une filière d'acheminement de combattants en Irak, doit s'ouvrir bientôt à Bruxelles.