Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 5 de setembre del 2007

De la fracció de l’exèrcit roig a la fracció de la jihad

Hi ha una diferència fonamental entre els islamistes detinguts avui a Alemanya acusats d’estar preparant diversos atemptats i els responsables de les massacres de Londres o de Madrid: mentre els de Madrid eren immigrants i els de Londres fills d’immigrants, dos dels tres detinguts a Alemanya son germànics convertits a l’Islam.

Aquest fet referma la idea que l’islamisme es constitueix més com una ideologia política revolucionària que com una religió, de la que en forma part indestriable però autònoma. I és precissament la realitat autònoma del seu impuls revolucionari el que facilita la possibilitat d’una aliança entre els islamistes i els moviments d’esquerra antisistema. Una aliança que pot anar de la simple col·laboració logística fins a la unitat d’acció per considerar que la lluita dels uns i dels altres és la mateixa: acabar amb el model social occidental.