Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 14 de setembre del 2007

Patriotes de pacotilla



Així es veuen...

"Burlant la fèrria vigilància de la dictadura, ahir al vespre milers de patriotes es van jugar la pell sortint al carrer per protestar contra la presència del rei d’Espanya a Girona. Els manifestants van aconseguir cremar unes fotografies del dictador i la seva esposa i cridar consignes a favor de la democràcia i la llibertat abans que diverses unitats dels “grisos” de Valladolid arribéssin al lloc dels fets. La contundència de la càrrega policial va provocar 23 ferits. Les forces repressives van detenir 14 manifestants, que van ser traslladats a la prefectura de la Via Laietana de Barcelona on han estat torturats durant tota la nit pels germans Creix."


...però així són:

"Un centenar de joves, en exercici del seu dret constitucioal a la llibertat d'expressió i manifestació, han sortit al carrer per protestar contra la presència del rei d’Espanya a Girona. Els manifestants, escortats per diversos membres dels Mossos d’Esquadra i de la policia local, han improvitzat una foguera de Sant Joan utilitzant els retrats dels reis d’Espanya com a combustible. Després s’han passejat tranquil·lament cantant els Segadors i cridant consignes a favor de Terra Lliure. Enlloc d’anar a parar a la Via Laietana han acabat a la bodega de la cantonada amb una copa de més."



ADDENDA.- El president del PP de Catalunya, Daniel Sirera, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra van rebre instruccions de no intervenir tant en la cremada de fotos dels rei a Girona com davant les amenaces de mort que es van adreçar als dirigents populars durant la Diada Nacional de Catalunya. Sirera ha dit que ha obtingut aquesta informació de responsables sindicals de la policia catalana.

Efectivament, aquest i no altra és el problema: la inhibició interessada i partidista dels nostres governants alhora de fer complir la llei.

Tant en el cas de les fotografies cremades del rei -i quedi clar que crec que això no hauria d'estar penalitzat i que s'hauria d'acceptar com un element més de la llibertat d'expressió- com sobre tot i especialment en el cas de les amenaces de mort, el Sr. Saura no pot amagar el cap sota l'ala. No pot dissimular, ni treure-li importància. Ha d'actuar. I ho ha de fer amb rapidesa, energia i convicció. Com a cap suprem de la policia catalana ha de garantir la seguertat de tots els ciutadans, inclosos els del PP, quan algú els amenaça de mort. I també ha d'actuar amb la mateixa rapidesa, energia i convicció en defensa de les institucions democràtiques quan aquestes són escarnides en violació flagrant de la legalitat.

I si -com jo- no li agrada algun aspecte d'aquesta legalitat, la seva obligació és doble: fer-la complir mentre estigui vigent i posar-se a treballar per modificar-la. El Sr. Saura no ha fet ni una cosa ni altra. L'únic que ha fet és, com sempre, continuar agafat a la poltrona.