Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

diumenge, 21 d’octubre del 2007

Ayaan Hirsi Ali, "la primera refugiada d’Europa occidental després de l’Holocaust"

Amenaçada de mort pels islamistes per la seva posició crítica respecte l’Islam, l’exdiputada holandesa d’orígen somali Ayaan Hirsi Ali va haver d’exiliar-se l’any 2006 als Estats Units. Però a partir de l’1 d’octubre, el govern holandès refusa de seguir pagant-l’hi la protecció a l’estranger. Hirsi Alí s’ha vist obligada, doncs, a demanar almoina per poder pagar-se un servei de seguretat que eviti el seu assassinat.
La Hollande veut bien me donner la liberté de parole, mais pas la liberté de mouvement. Alors que faire ? Courageusement, le Danemark offre de m'accueillir et de me protéger. Mais c'est aux Etats-Unis que je veux vivre aujourd'hui. Mon expression y sera plus libre et plus efficace. Car la vérité, c'est qu'il est devenu impossible de parler librement de l'islam sur le continent européen. L'état d'esprit actuel de l'élite implique d'éviter tout débat par peur d'offenser les musulmans, et conduit à satisfaire les exigences des islamistes, même s'il s'agit de faire taire les gens comme moi.
Llegir l’entrevista sencera, aquí.