Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de novembre del 2007

Botxins d’Esquadra

Voliem una policia catalana sense els vicis -reals i suposats- de la policia heredada del franquisme. Una policia modèlica, tan modèlica que no semblés ni policia, que com vostès saben és una paraula lletja i políticament incorrecta. Tot el contrari que Mossos d’Esquadra, nom extret del sac sense fons de la memòria històrica però que sona a secció jovenil d’alguna masoneria il·lustrada o a confraria d’exalumnes de Delineació o Disseny industrial. Però la naturalesa humana és tossuda i no canvia perquè parli en català o estigui dirigida pel tripartit. La policia catalana, com qualsevol altra policia, també té la seva quota de delinqüents. El que sorprèn és que per ser un cos nou i relativament petit aquesta qüota comenci a ser significativament preocupant.

El fiscal ha acusado a cinco agentes de los Mossos d'Esquadra de Barcelona de torturar y vejar a un ciudadano rumano al que confundieron con un ladrón. El fiscal lo califica de "error policial", pero los hechos que relata en su escrito de acusación resultan espeluznantes. Por ese motivo, solicita penas de entre tres y diez años de cárcel para los cinco mossos, acusados de apalear, insultar y vejar a un rumano.