Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 19 de febrer de 2008

Les bones notícies del Pakistan

El més significatiu de les eleccions de dilluns al Pakistan no és tant la victòria del partit de Benaziir Bhutto o la derrota del partit de Musharraf, sinó la pràctica desaparició parlamentària de l’islamisme radical.

A l’anterior legislatura, el Muttahida Majlis-e Amal, MMA, una aliança heteròclita de partits islamistes, molts dels quals donaven suport si més no verbal als talibans i Al Qaeda, tenien 50 dels 272 membres de la cambra legislativa, gairebé el 19% dels diputats. Ara, s’han quedat al carrer perquè la gent no els ha votat. En un primer moment, la democràcia semblava actuar a favor dels islamistes, però finalment ha acabat derrotant-los.

Els ciutadans de països àrabs o islàmics s’estan adonant ràpidament que són ells i no Occident les principals víctimes de l’islamisme. La derrota definitiva d’Al Qaeda a l’Iraq va començar a ser possible quan els sunnites van entendre que el seu enemic no eren les tropes nord-americanes sinó la brutalitat jihadista. Una conclusió que cada dia comparteixen més musulmans a Algèria, l’Afganistan i tots aquells països afectats per la plaga del terrorisme islamista.