Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 25 d’abril de 2008

22 anys de Txernòbil o el que mata més és la política

Avui fa 22 anys de la catàstrofe nuclear de Txernòbil. Un catàstrofe que va demostrar que hi ha una cosa que mata més que totes les radioactivitats possibles: el poder polític i la ideologia que el sustenta. Es bo recordar-ho quan tanta correcció política insisteix a atribuïr al mercat, a les multinacionals o a l'especulació, totes les catàstrofes que afecten la humanitat, reivindicant més Estat com a garantia de salvació.

A l'últim capítol de "La societat oberta i els seus enemics", Popper afirmava que "la història del poder polític no és altra cosa que la història de la delinqüència internacional i de l'assassinat en massa". Un advertiment que seria bo tenir-lo sempre present.