Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 15 d’abril de 2008

Els verds, contra la investigació amb cel·lules mare embrionàries

Volker BeckHi ha molt de progre a casa nostra que creu encara que els que s’oposen a la investigació amb cel·lules mare embrionàries són tots uns reaccionaris pagats per l’or del Vaticà. Però, no. Els verds alemanys també hi estan en contra. Volker Beck, que és un dels seus diputats, homosexual i pacifista, divendres passat va fer un discurs al Bundestag demanat la prohibició absoluta d’aquesta experimentació. Una petició compartida per tot el seu grup parlamentari. Marta Salazar ha extret i traduït algunes de les coses que va dir Beck.

Con la unión del óvulo y del esperma surge nueva vida humana, está ya fijada la identidad genética de un ser humano.

Con esta unión, estamos ante un ser humano, no ante material celular o ante un conglomerado (por no traducirlo por montón) de células.

El ser humano no puede ser instrumentalizado (una mala traducción de la palabra alemana verzwecken = negar, imedir o destruir su finalidad).

Por esta razón, aquí no puede haber compromiso alguno. Cada compromiso nos transporta a un plano torcido (schiefe Ebene = una superficie de la cual nos podemos caer, eso es lo que quiere decir, plano inclinado, es un término que no reflejaría bien lo que Volker quiere exponer).

Yo promociono (werben es hacer publicidad) asimismo, en favor de una prohibición absoluta de trabajar con células embrionales, ya que, para cada una de estas células, una persona no puede vivir, sino que tiene que morir.