Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 28 de maig del 2008

Marejant la perdiu

Juan José, des que vas presentar el Pla que porta el teu nom l’has estat justificant amb l’argument que són les forces polítiques i no ETA les que han de marcar el calendari i els objectius del procés polític basc. És mentida, perquè com tothom sap, i tú també, no és possible cap procés polític plenament lliure i democràtic mentre una part de la societat basca continui sent objectiu militar d’ETA. Amb la primera pregunta del teu referèndum ho acabes de confirmar. És ETA qui té l’última paraula.

Si vols tenir iniciativa, l’única iniciativa per a la que estàs plenament legitimat, el que has de fer, abans que res, és acabar amb ETA. Unir tots els partits democràtics del País Basc per liquidar políticament i policialment la banda terrorista.

Sense això, no hi ha camí democràtic cap enlloc.

"¿Está usted de acuerdo en apoyar un proceso de final dialogado de la violencia si previamente ETA manifiesta su voluntad inequívoca de poner fin a la misma de una vez y para siempre?"

"¿Está usted de acuerdo en que los partidos vascos, sin exclusiones, inicien un proceso de negociación para alcanzar un acuerdo democrático sobre el ejercicio del derecho a decidir del pueblo vasco y que dicho acuerdo sea sometido a referéndum antes de que finalice el año 2010?"