Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 1 d’octubre del 2008

Obama, el candidat de Wall Street

Més sobre la responsabilitat demòcrata en la crisi financera:
Pourquoi Barack Obama tire environ 300'000 dollars par an de Goldman Sachs, Lehman Brothers, Bear Stearns, Fannie Mae, Freddie Mac, AIG, Countrywide Financial, et Washington Mutual? Il n'a même pas terminé son premier mandat au Congrès et a reçu un total de 1'093'329 $ de ces huit sociétés et de leurs employés. Sur la période 1990-2008, donc 18 ans de données, les chiffres de John McCain montrent une collecte de seulement 549'584 $. En d'autres termes, Barack Obama reçoit 273'582 $ par an (et l'année 2008 n'est pas terminée) tandis que McCain ramène misérablement $30'532 $.Vous en voulez encore? Barack Obama a reçu davantage d'une seule source –Goldman Sachs, pour plus de 500'000 $ - que ce que McCain a reçu, tous donateurs confondus. Lequel des deux est le plus vendu aux lobbyistes?
Un vídeo de McCain sobre la responsabilitat demòcrata en la crisi cita Bill Clinton, que reconeix la culpa de "demòcrates corruptes".



El juny del 2004 l'administració Bush va criticar el programa d'obtenció de crèdits immobiliaris creat per Bill Clinton amb el suport de l'establishment demòcrata, Nancy Pelosi inclosa. Entre les societats criticades, Fannie & Freddie estan avui a l'orígen d'una crisi econòmica sense precedents. Ho explicava The Wall Street Journal el 30 de juny del 2004.