Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 4 de novembre del 2008

El factor raça és el més important entre els electors d'Obama que entre els de McCain

El vot ocult que hipotèticament podria donar la victòria a John McCain molta gent el considera un vot racista: el vot d'aquells que no volen un negre per president, amb independència de les seves idees i el seu programa. Però les coses no són tan senzilles. Als Estats Units, sense cap mena de dubte, hi ha racistes. Racistes blancs i racistes negres. I, proporcionalment a la seva població, sembla que hi ha més racistes negres que blancs. És, potser, un fenomen comprensible, però en cap cas justificable.

Ara, un estudi citat per la revista Science Daily i encarregat per la UCLA i l'Stanford University, dos bastions progressistes que dónen suport implícit a Obama, mostra que el factor raça és el més important entre els electors d'Obama que entre els de McCain. Mentre un 11% dels electors votaria contra Obama per la seva raça, el triple votarien per Obama exclusivament pel color de la seva pell, el que és una manifestació clara del mateix fenomen racista i discriminador.
An ongoing study by UCLA and Stanford University researchers of 20,000 registered voters has found that far more of them would vote against Sen. John McCain because of his age than would vote against Sen. Barack Obama because of his race.
Què lluny seguim estant d'aquelles paraules de Martin Luther King: "He somiat que els mesu quatre fills viuran un dia en un país on no se'ls jutjarà pel color de la seva pell sinó per la naturalesa del seu caràcter".