Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 10 de desembre de 2008

Si subvenciones les indústries, això no té aturador

Entrevista a Herbert Gintis, Catedràtic emèrit d'economia de la Universitat de Massachusetts:
Què li sembla la manera com els països occidentals acaren la crisi?

Ho fan d'una manera molt més intel·ligent i flexible del que s'ha fet mai en la història. Abans, el govern o se'n desentenia o empitjorava les coses. Però...

Sí?

Hi ha un problema: quan s'ofereixen diners, tothom es posa a la cua per obtenir-ne. Hi ha el perill que aquests diners no vagin a parar on se suposa que han d'anar.

Per exemple?

Als Estats Units volen fer un pla de rescat per a les empreses automobilístiques. És una equivocació. Parlem d'empreses. Si no funcionen, que facin fallida i que s'organitzin de manera diferent. Perquè, si subvenciones les indústries, això no té aturador.

S'atreveix a pronosticar quan acabarà la crisi?

En algun moment del futur, he, he! No, seriosament: fa un parell de setmanes vaig comprar en borsa. Hi ha valors que estan infravalorats i d'aquí dos anys, quan acabi la recessió, tornaran al punt que els pertoca.