Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de gener del 2009

Les imatges que no veuràs a la tele

L’ONU ha desmentit que a l’escola de Gaza bombardejada per Israel -i que ha provocat la mort d’una quarentena de palestins- hi haguéssin milicians islamistes de Hamas. Si és així, i si Israel ho sabia, l’atac no tindria cap justificació i caldria exigir l’obertura immediata d’una investigació independent per delimitar les responsabilitats i catigar els culpables.

Però, lamentablement, el més probable és que sigui cert que Hamas ha utilitzat aquesta escola, com n’utilitza d’altres, com amagatall. Ja siguidirectament al seu interior o en el seu llindar. I no es tracta de casualitats o de casos exepcionals, sinó de la norma.

Ja va passar a l’última guerra del Líban, amb la mentida inclosa de l’ús per Israel de projectils amb urani empobrit, i ha passat moltes altres vegades, com per exemple en la sovintejada utilització de les ambulàncies de Nacions Unides per transportar armes i milicians.

Pel que fa a l’escola bombardejada ahir, unes imatges preses l’any 2007 mostren a tres terroristes de Hamas utilitzant aquestes instal·lacions pagades amb diners de l’ajuda europea per disparar cohets contra Israel.



Fa uns dies, es denunciava que Israel havia bombardejat una mesquita. Segons l’exèrcit hebreu, al seu interior hi havia amagat un arsenal. Les imatges següents demostren com després del primer tret israelià es produeix una segona explosió provocada pels explosius amagats a l’interior de la mesquita.