Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 13 de febrer del 2009

Els nord-americans tornen a gastar

L'estalvi a les llars nord-americanes ha començat a disminuir perquè comencen a tornar a gastar, després d'un temps de contenció. Això fa preveure a l'economista liberal francès Jean-Pierre Chevallier la represa del creixement als Estats Units a començaments de l'estiu. I sense cap necessitat de plans d'estímul. Uns plans que, per cert, cada vegada més economistes creuen que no estimularan res.
Le changement de comportement des Américains après l’investiture d’Obama provoque donc la reprise de la croissance sans plan de relance, uniquement par le jeu des marchés.

La croissance sera supérieure à son potentiel optimal au second semestre 2009 aux États-Unis (sur d'excellents fondamentaux) et elle se transmettra dans le reste du monde, mais à un rythme plus faible dans la Vieille Europe qui sera très lourdement handicapée par des plans qui n’auront que relancé leur crise.