Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 de febrer de 2009

La guineu vigilava el galliner

A l'ONU li han pispat l'arsenal de municions i bombes israelianes que no van explotar durant la passada ofensiva militar a Gaza. Hamàs era l'encarregat de vigilar l'arsenal.
Siete toneladas de municiones desaparecieron en la Franja de Gaza antes de que Naciones Unidas pudiera deshacerse de ellas de una forma segura.

De acuerdo con una información que llegó a la redacción de la BBC, los explosivos -que incluían bombas aéreas y casquetes de fósforo blanco- fueron disparados por el ejército israelí durante la reciente ofensiva en la Franja pero nunca llegaron a explotar.

Autoridades de la ONU encargadas de deshacerse del arsenal dijeron que estaba intentado averiguar con urgencia el paradero de los explosivos e hicieron un llamado para que sean devueltos.

Un portavoz militar de Israel dijo que la responsabilidad de custodiar el almacén donde estaba almacenada tan peligrosa carga era del grupo islámico palestino Hamas, que controla Gaza desde junio de 2007.