Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 9 de març del 2009

Contra la participació d'Espanya a la conferència de Durban II

Les escandaloses conclusions de la Conferència mundial contra el racisme de Durban van motivar, entre altres coses, la publicació del manifest "L'ONU contra els drets humans", promogut per diversos intel·lectuals francesos com Alain Finkielkraut o Pascal Bruckner.

Ara, a poques setmanes de la Conferència Durban II que s'ha de celebrar a Ginebra, tant l'administració Obama com diversos països europeus -entre els que no hi ha Espanya- han amenaçat de boicotejar-la si no s'exclou del document final les referències antisemites a Israel i a la "prohibició" de la difamació de les religions o, el que és el mateix, la recuperació del progressísim delicte de "blasfèmia". Unes propostes que, en nom del relativisme moral i cultural, la nova Santa Aliança formada per l'Organizació de la Conferència Islàmica, el Movimient de No Alineats (Cuba, Venezuela, Irán, China, etc) i Rusia volen imposar a Ginebra.
Hemos iniciado en Facebook una causa para promover la no participación de España en un Foro Internacional que, desde hace varios años, se propone claramente reformular los Derechos Humanos en clave teocrática. Además destacamos tres posiciones:
1.- Condenamos cualquier forma de discriminación racial practicada en el mundo.
2.- Condenamos la utilización de los foros internacionales contra el racismo como una excusa para el nuevo antisemitismo.
3.- Apoyamos la decisión de los EE.UU, Israel y otros países europeos de abandonar Durban II y solicitamos que España también retire su apoyo.

<