Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 17 d’abril de 2009

Un canvi històric

La Reserva Federal acaba de publicar les xifres dels agregats monetaris corresponents a la setmana del 6 d'abril i són històrics. Els nord-americans han reduït el seu estalvi en més de 153.000 milions de dòlars d'una setmana per l'altra. Una reducció sense precedents, com mostra la gràfica:


El punt negre correspon a la reacció dels ciutadans nord-americans després de l'esfondrament financer que va començar el 15 de setembre de l'any passat amb la fallida de Lehman Brothers. El punt vermell correspon a la seva reacció després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 i el punt groc a la presa de possessió de Ben Bernanke com a cap de la Reserva Federal.

Els nod-americans recuperen la confiança, reprenen el consum i tornen a dipositar els seus estalvis a les caixes i bancs. Com explica Jean-Pierre Chevallier, tot confirma que comença la represa als Estats Units.