Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 8 d’abril del 2009

Obama, comença el desencís

El diari nord-americà The Washington Post, que va donar suport a Obama, escriu avui que és el president més divisiu en una generació:
"Quin ha estat el nou president més polaritzador dels temps recents, Nixon, Reagan, Bush? No, aquest honor correspon a Obama. Obama se suposova seria l'antídote al verí del partidisme. El seu pressupost és una caricatura de fiscalitzar i gastar. Obama criticava que havia heredat un deute de $1,3 trilions però les seves propostes afegeixen $6,5 trilions al deute. La política polaritzadora d'Obama ataca i altera el cor de la seva identitat política. El seu caràcter i missatge moderat va atreure un país cansat de divisions i ambicions. La polarització de la política americana té la seva inèrcia preocupant, però no necessita que un president encara l'empitjori. I és una trista i innecessària pena que Obama, el candidat de l'unitat, s'hagi convertit tan ràpidament en una nova font de divisió."
Distància entre votants demòcrates i republicans
(Font:Presidential approval two months after inauguration. Pew Research Center)

Obama 61
Bush 51
Reagan 46
Clinton 45
Nixon 29
Carter 25

Dades rebudes via Josep C. Vergés.


ADDENDA.- Bob Dylan tampoc creu ja amb Obma.

Casi un año después de que el trovador estadounidense por excelencia expresara su esperanza por el candidato demócrata a la Casa Blanca, Barack Obama, la llama se ha apagado. Bob Dylan ya no cree en el nuevo presidente de Estados Unidos y cree que ha volado "demasiado cerca del Sol", tanto como para quemarse.