Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 19 de setembre del 2009

Any 5770. Tot segueix igual

Els jueus estan celebrant l'Any Nou, concretament el 5770. Però no tenen gaire res de nou que celebrar, ja que l'antisemitisme i l 'antisionisme no només no remet sinó que està més gallet que mai.

Fa una setmana, un jutge jueu sudafricà, Richard Goldstone, designat per l'ONU per investigar la guerra de Gaza, acusava l'exèrcit israelià de "crims de guerra" i, fins i tot, de "crims contra la humanitat" per considerar que les tropes havien d'abstenir-se d'atacar quan els milicians de Hamas es camuflaven entre els civils, quan no els utilitzaven directament com a escuts humans.

Ahir mateix, el repelent president iranià Mahmud Ahmadinejad reiterava que l'Holocaust era un mite inventat pels jueus en connivència amb els nazis per justificar la creació de l'estat d'Israel. I per si tot això no fós prou, aquests dies s'està decidint la candidatura a la presidència de la UNESCO, per a la que té tots els números l'impresentable ministre de cultura egipci Hosni Farouk, represor de tota singularitat cultural al seu país i antisemita de primera divisió. Farouk, en unes conegudes declaracions, va afirmar que si hi havia llibres jueus a la biblioteca d'Alexandria aniria personalment a cremar-los. Ara diu que van ser tretes de context.

Paradoxalment, però, Espanya, un dels països més antisemites del món, aquesta semana ha generat una notícia positiva: el magistrat de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha ordenat la detenció dels antics SS Johann Leprich, Anton Titjung i Josias Kumpf per crims contra la humanitat i genocidi en els camps de Mauthausen, Sachsenhausen i Flossenbürg. En la seva resolució, el jutge Moreno defineix les SS com “una organizació criminal involucrada en la persecució i l'extermini de jueus, brutalitats i assassinats em camps de concentració, excesos en l'administració de territoris ocupats, administració del programa de mà d'obra esclava i maltractaments i assassinat de presoners de guerra".

No estaria malament que Moratinos enviés la resolució del jutge Moreno al seu aliat de civilitzacions, Mahmud Ahmadinejad. O no?